26 Eylül 2009 Cumartesi

96 Etkileyici Ofis ve Ev Tasarımı

Adresi için tıkla

etkileyici 96 pc notebook vb sistem ile donatılmış odalar bir kaç örnek veriyorum gerisi kendi sitesinde

Örnekler ;






Kaynak ; tıkla


Flashdisk(USB) İle Linux Kurmak Bi dünya Linux

Eğer bilgisayarınızda bir CD/DVD sürücü veya o an yazılabilir birCD/DVD'niz yoksa anlatacağım program ile USB diskinizden işletimsistemi kurmak mümkün hemde daha hızlı.
  1. İşe başlamadan önce USB diskinize FAT-32 ile format atın. (1GB USB disk genelde işinizi görür.)
  2. Unetbootin programının Windows versiyonunu buradan, Linux versiyonunu buradan indirin. Ben Windows için olanı anlatacağım.
  3. Kurulum gerektirmeyen dosyayı açın. Karşınıza Unetbootin ekranı çıkacak.


  1. Eğer indirilmiş veya hazır bir ISO dosyasınız yoksa ve Linux kurmak istiyorsanız Distribution seçeneğini seçin ve kurmak istediğiniz dağıtımı belirleyin. Daha sonra program o dağıtımı indirip USB diski hazırlayacak.
  2. Eğer indirilmiş veya hazır bir ISO dosyasınız varsa Diskimage seçin ve ISO dosyasının yolunu belirtin.
  3. Drive listesinden USB diskinizi seçin ve OK tuşuna basın.
  4. Oluşturma işleminden sonra bilgisayarınızın BIOS ayarlarını USB'den boot edilecek şekilde yeniden başlatın ve kurulum başlasın!
Peki Hangi Linux lar ve Live Cd ler var ve oluyor Resimlerde ;







Kaynak : Tıkla

Flashdisk(USB) İle Windows XP , Vista ,7 Kurmak

Usb ile xp/vista/7 Kurmanın en hızlı yolu bir flash disk kullanmak.

USB'den Windows kurmak sanıldığının aksine karmaşık bir iş değildir.Eğer elinizden Windows CD/DVD'si varsa veya ISO dosyası mevcutsa bunuyapabilirsiniz. USB'den Windows işletim sistemi kurmada en önemli noktaUSB diskinizin biçimlendirilmesidir. Bunu komut satırından dayapabilirsiniz ama ben size bunu en kolay nasıl yaparsınız onuanlatacağım.
  1. RMPREPUSB programını bu adresten indirebilirsiniz. İndireceğiniz Zip dosyasını bir yere açın.
  2. RMPREPUSB uygulamasını çalıştırın. Not: Windows Vista'da uygulamayı açmak için sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır ( Run as administrator)" seçeneği ile açın.


  1. Eğer ISO yada başka bir imaj dosyası kullanacaksanız bunu PowerISO yada Daemon Tools gibi bir programla imajı açın. Eğer formatı ISO ise tavsiyem 7-Zip ile ISO dosyasını bir klasöre çıkartmaktır.
  2. Program ekranında seçili olması gereken seçenekler şöyle:
    • Eğer 2GB'tan büyük bir disk ile çalışacaksanız FAT32 değilse NTFS kullanın.
    • Boot as HDD seçili olsun.
    • XP için XP bootable, Vista/7 için WinPE/Vista v2 bootable seçili olsun.
      1. Choose Folder ile imaj dosyanızı açtınığını klasörü yada CD/DVD sürücünüzü seçin. Yanındaki kutucuğun işaretli olduğuna emin olun.
      2. Prepare Drive butonu basın ve bekleyin. Karşınıza çıkacak sorulara OK cevabı verebilirsiniz.
      3. Bilgisayarı USB'den başlatın ve kuruluma başlayın!
      not : bıos dan boot ayarlarına gırın oradan usb-zip ve usb vede removable device yapın yoksa başlangıç boot olmaz .
    Kaynak : İçeride Tıkla


Windows 7 & Windows Server 2008 R2



Büyük yankılar uyandıran Microsoft un yeni işletim sistemi Windows 7 (Windows 7 Türkiye sayfası) ile duyurusu gerçekleştirilecek ve sahip olunulacak olan diğer bir yazılım,sunucu yazılımı olan Windows Server 2008 R2 'dir. Microsoft - Windows 7 Enterprise 90 günlük deneme sürümü kullanıcılarına açık.

Evet , BT profesyonellerininde büyük merakla bekledikleri, kapsamlı , özellikli esnek ve hızlı potansiyele sahip olan Windows Server 2008 R2. Bu sunucu yazılımı da 180 günlük bir deneme sürümü nü kullanıcılarına açıyor. Windows 7 istemcilerin Windows Server 2008 R2 ’ye direk erişim sağlayacak olan ; Direct Access ,WAN,Branch Cache Donanım kapsamında şifreleme türü AppLocker & BitLocker gibi özellikleri MDOP ile tek bir noktadan yönetilmesini sağlayacak. Kurulumu kolaylaştıran MDOP ile , sanallaştırmasını da destekleyecek olan MED-V tek alandan yönetilebilecek ve hizmet gerçekleştirilecek.Windows Server 2008 R2 yönetim becerisi,üstün özellik hakimiyeti web tabanlı uygulamlardaki potansiyel verimliliğini yüksek tutup,maliyeti düşük tutacak olan sunucu yazılım halini alacak.

Tabiki aslında bunlarla sınırlı değil , Microsoft un bir envanteri de mevcut '' Microsoft Assessment and Planning Toolkit '' yeni 4.0 sürümü ve yeni D&R (Discovery and Readiness) ağ kapsamındaki bilgisayarlardan bilgileri daha akıcı toplamaya hizmet sağlayacak özelliklerle , Windows 7 ve Windows Server 2008 R2 yerini alacak yavaş yavaş.

Windows 7 Enterprise 90 günlük deneme sürümünü BURADAN

Windows Server 2008 R2 180 günlük bir deneme sürümünü BURADAN

Microsoft Assessment and Planning Toolkit 4.0 Envanterini'de BURADAN indirebilirsiniz.

Kaynak : chip.com.tr

Kablosuz ağ kurulumunda yapılan 9 hata










Kaynak : chip.com.tr

MS Security Essentials final sürümü geliyor



















Microsoft'un ses getiren bedava anti-virüsü Security Essentials'dan yeni haberler var!

Sizlere daha önce Microsoft Security Essentials, eski adıyla Morro mercek altında makalesinde incelediğimiz yazılım, final sürümüne yaklaşıyor.

Microsoft, ücretsiz anti-virüs yazılımının final sürümünün yakında çıkacağını beta testinde kendisine yardımcı olan kullanıcılara şu mesajla duyurdu: "Microsoft Security Essentials önümüzdeki
Windows Live OneCare'in kırplılmış ve geliştirilmiş hali

haftalarda
kullanıma sunulacak"

Bu hizmet ücretli anti-virüs yazılımı Windows Live OneCare'in satışı rafa kaldırıldığında duyurulmuştu. Test duyurusundan sadece bir gün sonra gereken 75.000 kişiye ulaşılmış ve beta testine kullanıcı alımı durdurulmuştu.

Microsoft Security Essentials diğer anti-virüs yazılımlarının aksine düşük bir profil sergiliyor. Kullanıcının varlığını bile unutabildiği bu güvenlik yazılımı, bazı tanınmış anti-virüs yazılımlarının bulamadığı zararlı yazılımları da tespit edebiliyor.

Özellikle Facebook üzerinden bulaşan Koobface'e karşı etkili olduğu biliniyor. Geniş kapsamlı anti-virüs yazılımlarının yerini alacak çapta olmasa da düşük ve orta seviye anti-virüs koruması olarak oldukça yararlı. Bu ücretsiz yazılım hakkındaki detayları yazının başında verdiğimiz bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Kaynak : chip.com.tr

Picasa'nın son sürümü ( v 3.5 ) hazır. İndirin!

Google'ın, kullanıcıların fotoğraflarını bulmasını, düzenlemesini ve paylaşmasını son derece kolay bir hale getiren Picasa'nın 3.5 sürümü yayınlandı.

Birçok yeni fonksiyonuyla birlikte gelen yeni Picasa 3.5'in ilk dikkat çeken özelliği, hiç kuşkusuz yüz tanıma. Picasa 3.5 ile, fotoğraflardaki yüzler otomatik olarak algılanıyor ve bu şekilde, kişiye göre gruplandırma imkanı sunuluyor.

Ayrıca Picasa 3 ile fotoğraflara konum bilgisi eklemek de artık mümkün. Yazılım, bunun için Google Earth ile birlikte çalışıyor; başka bir deyişle, bu özellik için Googe Earth'ün sisteminizde kurulu olması gerekiyor...

Bunun yanında, yeni Picasa ile artık iPhone, bellek kartı ya da kameranızdan, doğrudan Picasa Web Albums'a aktarım yapabiliyorsunuz

Picasa 3'ü indirmek için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterli...

Download: Picasa 3.5
( Picasa 3.5 şimdilik Türkçe desteği sunmuyor... )

Not: Picasa 3.5 şu an için Türkçe desteği sunmuyor; indireceğiniz kurulum dosyası İngilizce sürüme aittir...

Ve bir not daha: Picasa 3.5 aynı zamanda Mac için de yayınlandı ve Beta etiketi ile sunulmayan ilk Mac sürümü olarak dikkat çekiyor. Mac kullanıcıları, Picasa 3.5'i buraya tıklayarak indirebilir...

Kaynak : chip.com.tr

Ultra wide band: USB hızında kablosuz!


UWB'nin yaygınlaşması bir ila iki sene alacak

Ultra Wide Band: USB hızında kablosuz bağlantı sunacak olan yeni teknoloji...

İngiltere'de kablosuz ağ düzenlemelerinden sorumlu Ofcom, Ultrawide Band yani ultra geniş bant radyo bağlantı standardına izin verdi.

Kablosuz bir şekilde saniyede 480Mb veri transferine imkan tanıyan bu hızlı teknoloji henüz yaygınlaşmış değil. Yasal olarak onaylanmasıyla birlikte Amerika'dan gelmesi beklenen akım ise gerçekleşmedi. Ofcom'un yasal düzenlemeye imza atmasının önündeki engel, bu teknolojiye sahip ithal malların çok büyük miktarlara ulaşabilecek olmasından duyulan korkuydu. Ancak korkulan gerçekleşmedi ve açıklamanın ardından sessizlik sürüyor. Mevcut durum değerlendirildiğinde, artık bu teknolojinin yaygın kullanıma geçmesi için bir ya da iki yıl geçmesi bekleniyor.

UWB'nin USB hızında kablosuz veri aktarımı sunmasının yanında ilginç bir getirisi, duvarlardaki boruların ve benzeri cisimlerin yerinin belirlenebilmesi oluyor.

Daha önce Bluetooth 3.0'ın çıkışıyla bu teknolojinin ve haliyle 480MB hızın da kullanıma girmesi bekleniyordu. Bu konudaki detaylı haberimize buradan ulaşabilirsiniz: Bluetooth 3.0 geldi ama önemli bir eksikle...


Kaynak : chip.com.tr

Windows 7 için farklı bir Firefox!

Firefox Windows 7 konusunda rakiplerinden geride kaldığını düşünüyor: İşte planlanan yenilik...


Firefox 3.7 için önerilen tasarım taslağı


Mozilla yeni Firefox sürümü için kullanıcı arayüzünü değiştirmeye hazırlanıyor.

Mozilla, rakiplerinden geri kalan arayüzden memnun değil. Bu yüzden mevcut menü çubuğunu çıkartacak. Çıkışı yaklaşan Firefox 3.6'da bir değişiklik olmayacak. Bunun yerine Microsoft Office'de kullanılan ve oldukça popüler olan Ribbon arayüzü, Mozilla'nın Firefox 3.7 sürümünde kullanılacak.

Windows Vista ile başlayan ve Windows 7 ile devam eden süreçte menü çubuğu da değişiyor. Office Ribbon, Paint ve Wordpad'de de kullanılıyor. Chrome ve Safari gibi internet tarayıcılar ve bir yere kadar Internet Explorer bu sorunu menü çubuğunu toparlayarak çözdü. İşlemler bir araya toparlanarak daha az yer kaplaması sağlandı.

Elbette bu değişikliğin tek sebebi Windows ile uyumlu bir görüntü yaratmak değil, bunda dizüstü ve netbookların piyasa payının artmasının önemli bir rolü de var. Küçük ekranlarda sörf alanı çok değerli.

Mozilla Firefox 3.7'nin 2010 Mart ayında çıkması bekleniyor. Windows XP'de, Linux'ta ve Mac'te menü çubuğu olduğu gibi kalacak. Bu değişiklik Windows Vista ve Windows 7 sürümlerinde yer alacak.

Kaynak : chip.com.tr