14 Şubat 2015 Cumartesi

Outlook Sürekli Parola Soruyor Outlook Parolayı Kaydetme Ayarı İşlevini Yerine Getirmiyor

Outlook Sürekli Parola Soruyor.Outlook Parolayı Kaydetme Ayarı İşlevini Yerine Getirmiyor

Windows Vista ve 7 için ;
Başlat > Çalıştır’a aşağıdaki satırı yazarak klasörü açın.
%userprofile%\AppData\Roaming\Microsoft\Protect



Açılan klasörde bulunan S-1 ile başlayan klasörün ismini değiştirin.Bu isim değişikliğinden sonra Outlook u tekrar başlatın ve tekrar parolanızı girin.
Windows XP için ;
Başlat > Çalıştır > Regedit den aşağıdaki anahtarın üzerine sağ tuş VER yöntemi ile anahtarın bir yedeğini aldıktan sonra S-1 ile başlayan anahtarı silin.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Protected Storage System Provider
Anahtarı silmenize izin verilmiyorsa , S-1 ile başlayan anahtarın üzerine sağ tuş izinler diyerek anahtara gerekli izinleri verin.
Umarım yararlı olmuştur.
Kaynak:ceyhuncamli

Windows 8.1 Güncelleştirme Sonrasında Vmware Workstation 10 “not enough physical memory” hatası

Windows 8.1 Güncelleştirme Sonrasında Vmware Workstation 10 “not enough physical memory” hatası

Vmware workstation 10 üzerinde sanal makine çalıştırmayı denediğimde “not enough physical memory” şeklinde bir hata mesajı ile karşılaşıyordum. Sorunun sebebini araştırdığımda Windows 8.1 güncelleştirmelerinden birinin bu soruna sebep olduğunu öğrendim. (KB2995388)

Sorunun çözümü için “Control Panel => Programs => Programs and Features” bölümünden View installed updates seçeneği tıklanır ve Windows 8.1 Update KB2995388 sistemden kaldırılır. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekmektedir. Bilgisayarınız yeniden başlatıldıktan sonra sanal makinelerinizi sorunsuz biçimde çalıştırabilirsiniz.


Kaynak: ceyhuncamli

Raspberry Pi 2 performans testinde!



Yeni minik bilgisayarımız Raspberry Pi 2'nin, bir önceki Pi'den ne kadar hızlı olduğunu test ettik!


raspberry pi 2, raspberry pi, B+, bilgisayar, windows


İlk Raspberry Pi bundan üç sene önce ortaya çıktığında, onun bu denli ilgi göreceğini kimse tahmin etmemişti. Ancak Raspberry Pi, şu an itibariyle piyasadaki en popüler tek kartlı bilgisayar ve onu taklit eden birçok firma var.
Yeni tanıtılan Raspberry Pi 2 ise beklenen donanımsal geliştirmeleri niyahet sunuyor. Raspberry Pi 2 elbette tek başına işlemiyor, güç için kendi micro USB kablonuzu, ihtiyaca göre klavye ve farenizi edinmeniz gerekiyor.
Raspberry Pi, yola 256MB RAM ile başlamış, B ve B+ sürümünde 512MB'a yükseltilmişti. İki model de ARM v11 700Mhz işlemciye sahipti. Raspberry Pi topluluğu, bu kaynaklarla harika işler çıkardılar. Ancak uzun zamandır beklenen güncelleme sonunda geldi.
Raspberry Pi 2, tek çekirdekli ARM11 yerine 800MHz'te çalışan dört çekirdekli Cortex-A5işlemciyle geliyor. Bu işlemci, yeni Raspberry Pi'yi önceki modele göre 6 kata kadar hızlandırabiliyor. Yeni kartın RAM miktarı da ikiye katlanarak 1GB'a yükseltilmiş. Donanımın geri kalanıysa B+ ile hemen hemen aynı. Videocore GPU, 40-pin GPIO, dört USB 2 portu ve 10/100 Ethernet portu, yerini koruyor.
Raspberry Pi 2'nin ölçüleri de B+ ile aynı. Dolayısıyla B+ kasanız varsa yeni Pi için yenisini almanıza gerek yok.
Kaynak: chip

Asteroids ile, 35 yıl sonra yeniden...



35 yıl önce ortalığı kasıp kavuran efsane oyun; geri dönmeye hazırlanıyor!


Asteroids, Outpost, Atari, oyun, bilgisayar


1979 yılında ortaya çıktığında ortalığı kasıp kavuran, tarihin en önemli oyunlarından biri olarak kabul edilen Atari oyunu Asteroids, firmanın aldığı karar ile bir kez daha gündeme geliyor. 35 yaşını dolduran oyun, firma tarafından yenilenerek, "gök taşları üzerinde bir hayatta kalma oyunu" olarak geri gelecek.
Atari'nin konu hakkındaki açıklaması, yenilenen Asteroids oyunu Asteroids: Outpost'u bir yenileme olarak tanımlasa da, resmi açıklamadan gözükene göre durum tam olarak böyle olmayabilir. Bu yeni oyun içerisinde oyuncular maden kazarak, üslerini inşa ederek ve savunarak servetlerini büyütecekler. Yani aslında karşımızda yepyeni bir oyun duruyor. Devasa bir asteroidin üzerindeyken, oyuncular asteroidi keşfetmenin, kaynak toplamanın, cevherleri için araştırmanın, ekipman üretmenin ve arazilerini geliştirmenin zorlukları ile karşılaşarak özel üslerini inşa edecekler. Bu arada üssünüzü, tepenize yağacak olan asteroidlerden korumanız da gerekecek.
Atari CEO'su Frederic Chesnais'in basın açıklamasında söylediği üzere Asteroids, Atari'nin simge olmuş oyunlardan biri ve firma, bu oyunu günümüzün dijital oyun dönemine taşımak istiyor. Oyun içerisinde eski oyuna benzer şekilde "asteroidleri patlatma yeteneği" bulunurken, oyun sistemi ve oynama şekli tamamen değiştirilerek, günümüze ayak uydurulmaya çalışılıyor.
Kaynak: chip

Windows 10'dan kurtarma aracı hazır!



Windows 10 Teknik Ön izleme sürümünü cebine kuran ama geri dönmek isteyenler... Bu müjde sizin için!


Araç diğer Windows Phone 8 ve 8.1 cihazlarını da görüyor windows 10, telefon, microsoft, kurtarma

Windows 10'un telefonlara özel önizleme sürümü, dün belirli Lumia'lar için sunulmaya başlanmıştı. Güncelleme, sadece Lumia 635, 636, 638, 730 ve 830'da çalışsa da aslında Microsoft, Windows 10'u tüm ceplere aynı anda sunmayacağını söylemişti.
Şimdiye Microsoft'un bir sözünü daha tuttuğu, telefonlara özel Windows 10 Teknik Önizleme için kurtarma aracını indirmeye sunduğu ortaya çıktı. Araç sayesinde güncellemeyle ilgili ciddi sorun yaşayan kullanıcılar, Windows Phone 8.1'e geri dönüş yapabiliyorlar.
Windows Phone Recovery Tool 1.0.4, bir Windows 8.1 uygulaması görünümüne sahip ve Microsoft'un sunucularından indirilebiliyor. Uygulamanın stili, muhtemelen onun Windows Mağazası üzerinden yayınlanacağını gösteriyor.
Araç henüz duyurulmadığı için herhangi bir dökümantasyonu da yok, ancak onu deneyen kullanıcılar çalıştığını söylüyorlar. Microsoft Windows Phone Recovery Tool 1.0.4'ü Microsoft üzerinden indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: chip

Facebook "albüm silme" açığını hemen kapattı!



Eğer Facebook hızlı davranmasaydı, tüm fotoğraflarınız bir anda uçup gidebilirdi...


Sadece ID ile İstenen albümü silmek mümkündü facebook, açık, albüm, sil, ID

Facebook, hacker'ların fotoğrafları uzaktan silmesine olanak tanıyan bir açığı sadece iki saat içinde kapattı.
Facebook dışındaki bir geliştirici tarafından keşfedilen açık, Facebook'un Graph API'sında bulunuyor. Bu API, geliştiricilerin uygulamalarda ve yazılımlarda Facebook verilerine ulaşmasına izin veriyor. Geliştirici Laxman Muthiyah ise Perşembe günü blog'unda paylaştığı yazıdaAPI'nın kendisine ait olmayan fotoğrafları silmeye izin verdiğini yazmıştı. Geliştiriciye göre API'yı kullanarak herhangi bir kurbanın albümünü silmek için, albümün ID (kimlik) numarasını bilmek yetiyordu.
Muthiyah, durumu Facebook'a bildirdiğini ve sosyal ağın çok hızlı davranarak, sorunu 2 saatte çözdüğünü söylüyor. Bu açığı bulup Facebook'a raporlayan Muthiyah, onarımın ardından Facebook'tan 12.500 dolarlık bir ödül elde etti. Facebook'un sorun ve açıkları bulan geliştiricilere miktarı 500 dolar ile 33.000 dolar arasında değişen ödüller dağıttığı biliniyor.
Facebook, açığın kötüye kullanıldığına dair bir işaret görmediğini söylüyor. Dahası açıktan faydalanmak için fotoğraf albümünün ID'si gerektiğinden, ID'yi elde edebilmek için bu albümün gizlilik özelliklerinin sizin göreceğiniz biçimde ayarlanmış olması gerekiyordu. Kapatılan güvenlik açığı, Facebook hesabının herhangi bir bölümüne erişim olanağı da tanımamaktaydı.

Kaynak: chip

12 Şubat 2015 Perşembe

ABD, meğer 4 yıldır "içerideymiş!"

ABD'nin, büyük Sony hack'inde neden hemen Kuzey Kore'yi suçladığı, bu haberle daha da netleşti!

Her şey bu resimle başlamıştı... Sony, Kore, Kuzey, NSA, hack, casus, siber saldırı

New York Times'ın haberine göre, geçen yılın sonuna damga vuran Sony Pictures hack'i aslında engellenebilirdi. Çünkü gazetenin iddiası, NSA'in yıllardır Kuzey Kore ağları içerisinde bir yere sahip olduğu ve Sony Pictures Entertainment saldırısının izleri ile karşılaştığı yönünde.
Gazetenin söylediğine göre ABD ulusal güvenlik dairesi NSA, en azından son dört yıldır Kuzey Kore, Çin ve Malezya'da bulunan, hacker'ların cirit attığı gizli ağlara sızmış durumda. ABD'nin, bilgisayar güvenliği uzmanlarının şüphelerine rağmen, neden saldırılardan çok kısa bir süre sonra Kuzey Kore'yi suçladığını, bu iddia ekseninde anlamak aslında daha kolay.
Sony saldırısı, terabyte'larca hassas verinin çalınması ile sonuçlandı ve bu verilerin arasında filmlerin ön-yayın kopyaları, çalışanların gelirleri, kişisel verileri, firma içi e-postalar ve benzeri pek çok şey de bulunmaktaydı. Ayrıca bu saldırının sonunda firmanın sahip olduğu bilgisayarların pek çoğu, yıkıcı bir kötü amaçlı yazılım ile etkisiz hale getirildi.
Kendilerini Guardians of Peace (Barışın Muhafızları) olarak adlandıran grup, saldırıların sorumluluğunu üstlendi ve saldırıların kısa bir süre ardından, basın araçlarına ulaşarak çalınan belgelerin bulunduğu linkleri gönderdiler. Amaçları ise, Kuzey Kore liderine suikastı konu eden "The Interview" filminin yayınlanmaması engellemekti.

Kaynak: chip

Microsoft, yama hatalarında kendini aştı!

Microsoft'un "kaş yapayım derken göz çıkartan" yamalarına bir yenisi daha eklendi; PC'ler kilitlendi

Microsoft, yama, windows, KB3001652, kilit, çökme, hata

Microsoft'un her salı yayınladığı yamalar artık gerçek bir macera ve heyecan unsuru olarak kullanılıyor ve bilgisayarlarının sağlığı ile Rus ruleti oynamayı sevenler, güncellemeleri yükle linkine bastıktan sonra tırnaklarını yiyerek ve ekran önünde hangi sürprizle karşılaşacaklarını merak ederek bekliyorlar.
Dün yayınlanan KB 3001652 numaralı Windows yaması da, daha yükleme aşamasında kullanıcıların PC'lerini kilitlemeye başladı. Visual Studio 2010 Tools için yamalar barındıran güncelleme sırasında bilgisayarları kilitlenenler şimdi Microsoft forumlarında yana yakıla dert anlatmaya çalışıyorlar.
Microsoft yamayı geri çekmiş bulunuyor ve bu son birkaç ay içindeki üçüncü yama geri çekme olayı. Sorun yaşayanlara ise çözüm için şimdilik bir çare bulunmuş değil.
Herkese, Windows güncellemeleri sırasında bol şanslar diliyoruz.
Kaynak: chip





11 Şubat 2015 Çarşamba

Imgur Pro artık bedava

Çevrimiçi en büyük fotoğraf platformlarından biri olan Imgur, ücretli versiyonunu kaldırdı. Kullanıcılara arşivlerinde sınırsız fotoğraf saklamak gibi birçok yeni imkan sunuldu.
IMGUR PRO ARTIK BEDAVA


Reddit için içerik paylaşım hizmeti olarak tasarlanan ve ardından hızla büyüyen Imgur, ücretli versiyonu olan Imgur Pro'yu kaldırdı. Yıllık 24 dolar ücret isteyen hizmetin sunduğu özellikler tüm kullanıcılara bedava olarak sunuldu.

Kullanıcılar için tek olumsuzluk, para ödeyerek kaldırılabilen reklamların da artık herkesin ekranında belirmesi olacak.

Imgur Pro özelliklerini kullanmaya başlayacak üyelerin göreceği değişiklikler şu şekilde:

- Bedava üyelikler en fazla 225 fotoğraf saklama hakkı verirken, kullanıcılar arşivlerinde artık sınırsız fotoğraf bulundurabilecek.

- Kullanıcılar Imgur'un analitik araçlarına erişim şansı bulacak ve fotoğraflarına kaç kişinin baktığı gibi istatistikleri görebilecek.

- Pro kullanıcıları için 10 MB olan maksimum fotoğraf boyutu, bedava kullanıcılar için geçerli olan 5 MB'a indirildi. GIF formatındaki içerikler ise 200 MB boyuta ulaşabiliyor.

Imgur, son bir ay içinde ücretli üyelik yaptıranlara paralarının geri ödeneceğini belirtti.

Kaynak: TechCrunch

Sosyal medya fanatikleri Facebookkent'te yaşayabilecek

Facebook fanatiklerine özel kent




Kimileri Facebook'a tamamiyle bağımlı olduklarını ve sürekli sayfalarını kontrol etmeden duramadıklarını söylüyor. Peki ya Facebook fanatikleri için bir yaşam alanı oluşturulmasına ne dersiniz?


Şirketin planları gerçekleşirse Facebook'suz yapamayanlara Facebookkent'te kalma yolu açılabilir.

Facebook, Silikon Vadisi'nde bir kilometre kareye yakın bir arazi satın aldı. Silikon Vadisi'nde iş dünyasına dair haberler veren yayın organına göre, Facebook, sadece bir şirket yerleşkesi kurulamayacağı, kurulacak merkezin toplumla bütünleştirilmesi gerektiği inancında.

Facebook sözcüsü BBC'ye yaptığı açıklamada "Bu alım bizim geleceğimize, Menlo Park'ın geleceğine yönelik yatırım. İyi bir komşu olmak bizim için çok büyük önem taşıyor. Önümüzdeki aylar ve yıllar çerçevesinde kent yetkilieri ve toplum önderleriyle yerel öncelikler konusundaki diyaloğumuzu sürdüreceğiz." dedi.
Gerçek şu ki, Facebook'un söz konusu arazide ne yapacağını ve çalışanların ve yerel halkın şirket genel merkezinin yanı başında yaşayabileceği büyük boyutlu bir Facebookkent kurup kurmayacağını söylemek için henüz erken.
Bu araziyle ilgili herhangi resmi plan çizilmedi. Facebook'un taşınması da için birçok yıl alabilir. Ama bir Facebookkent kurulmasının düşünüldüğü doğru.

Kaliforniya'da Menlo Park yakınındaki toprakların sahibi olan Facebook, yıllardır bölgede en büyük istihdamı sağlayan şirklet.

Bölgede yaşayanların dörtte birinden fazlası Facebook'ta çalışıyor.
Aslında şirketlerin çalışanları için yaşam alanları oluşturması yeni bir olgu değil.

Geçmişte İngiltere'de bir sabun imalat şirketi Wirral'de Port Sunlight kentini kurmuştu. Birmingham'da da Bournville çikolata şirketi için bir kent kurulmuştu.

Facebook'un bir yerleşim alanı kurarak bulunduğu bölgeye de bir katkıda bulunmuş olacağı düşünülüyor.

Facebook ve bilişim teknolojisiyle ilişkili diğer şirketler uzun süredir bulundukları yerlerde konut fiyatlarının artmasına ve yöre sakinlerinin konut sahibi olma yoluna bir türlü adım atamamasına neden olmakla suçlanmakta.

Kaynak: hurriyet

10 Şubat 2015 Salı

Enoc’ta görev değişikliği

Enocta’nın Teknoloji ve Üründen Sorumlu yeni Genel Müdür Yardımcısı Emre Tok oldu. Tok, Enocta’nın yeni teknoloji ve ürün geliştirmelerinden sorumlu olacak.
1999’un Şubat ayında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden Endüstri Mühendisi olarak mezun olduktan sonra aynı yılın Nisan ayında Koçbank IT’de kariyerine başlayan Emre Tok, iki buçuk yıl boyunca Alternatif Bank Organizasyon ve İş Süreçleri bölümünde bankanın yeniden yapılandırılması sürecinde aktif olarak görev almıştır. Tok ayrıca, Yeditepe Üniversitesi’nde İşletme Yüksek Lisansı yapmıştır ve Kadir Has Üniversitesi’nde Finans Doktorasına devam etmektedir.
2002-2007 yılları arasında Turkcell’de sırasıyla Pazarlama, Özel Müşteriler, Katma Değerli Mobil Servisler ve İnternet İş gruplarında takım ve birim yöneticiliği yapmış ve bu süreçte İşletme yüksek lisansını tamamlamıştır.
Askerlik görevini bitirdikten sonra 2007-2008 yılları arasında TTNET’te Ürün Geliştirme Müdürü olarak çalışmış ve TTNET Müzik, Video ve Oyun servislerini geliştirmiştir.
2008 Ekim ayından itibaren Microsoft Türkiye İnternet İş Grup Yöneticisi olarak Garanti Bankası, Starbucks, Coca-Cola, İzlesene.com, AVEA ve Turkcell gibi firmalarla özel proje ve ürünler geliştirdiği görevinden sonra, 2011 Mart ayında Microsoft İngiltere’ye transfer olan ilk Microsoft Türkiye çalışanı olmuştur.
Yaklaşık dört yıldır Microsoft İngiltere’de Bing, OneDrive ve Outlook.com ürünlerinden sorumlu Kıdemli Ürün Pazarlama ve İş Ortaklıkları Müdürü olarak görev yapmıştır. Tesco, Daily Mail ve General Electric gibi firmalarla proje ve iş ortaklıkları projelerinde çalışmıştır. Emre Tok, aynı zamanda Microsoft ülkelerinin tamamı için 2014 Dünya Kupası projesini koordine etmiştir.

Kaynak: btnet

Özel hayatımız gizliliğini kaybettimi

F-Secure Labs’in yaptığı araştırmaya nezdinde teknolojiyi kullanırken, sadece suçlular ve istihbarat örgütlerinin yakın takibi altında olmuyorsunuz. Tahmin edilenden daha fazla, kişi sizi takip ediyor.







F-Secure Labs’a göre, dünyadaki en popüler 100 URL’nin sadece yüzde 15’i kullanıcılar tarafından erişiliyor. Geri kalan yüzde 85lik kısım, sizin ziyaret ettiğiniz siteleri takip eden üçüncü parti yazılımlar tarafından takip ediliyor. En önemli olarak betimleneni, bu üçüncü parti sitelerin büyük çoğunluğu sizi takip ederken, alışkanlıklarınız ve ziyaret ettiğiniz siteler hakkında profilinizi oluşturuyor. Farkında olunmasa bile bu takipçi sitelerini hergün milyonlarca kişi kullanıyor. Sizin hakkınızda toplanan bilgilerden ise, reklamcılık ve pazarlama sektöründe faydalanılıyor.
Kendinizi korumak adına ise, F-Secure’in özel hayatı korumak amacıyla geliştirdiği çözümü Freedome, dünya çapındaki milyonlarca akılı telefon, tablet ve masaüstü bilgisayarı tek tuşla koruma olanağı sunabiliyor. Freedome bu bağlamda, dünya çapında 900 milyon yasadışı takip isteğini engelledi. Freedome ’un Windows sürümü, tek üyelikle kullanıcılara, kendilerini yasadışı takip sistemlerine, hackerlara ve istihbarat örgütlerine karşı hem bilgisayarda hem de mobil cihazda korunma imkanı tanıyor.
Windows için Freedome sürümü, kullanıcıların arama motorlarında yaptığı işlemlerin takip edilmesini engelleyen bir Gizli Arama özelliği de sunuyor. Gizli Arama özelliği ile, yapılan aramalar ve kullanılan kelimeler arama motoruna anonim olarak ulaştırılıyor. Freedome gerçek IP adresini gizleyerek sürekli anonim kalınmasını sağlıyor.
F-Secure Tüketici Güvenliği Başkan Yardımcısı Samu Konttinen konuyla ilgili şöyle konuştu: “F-Secure, arama motorlarının gücünü özel hayata saygı ile birleştiriyor. Böylece özel bilgileriniz güvende kalıyor. Ailenizin bile tüm arama geçmişinizi öğrenmesini istemiyorsunuzdur. Peki, bu bilgiyi niye başkalarına sunasınız ki?”
Mahremiyet geri isteniyor
Edward Snowden’in, NSA ve istihbarat örgütlerini deşifre ettiği Snowden Devrimi’nden beri, kullanıcıların İnternet’e bağlı cihazlarında hangi tür bilgileri bulundurdukları hakkında daha bilinçli olmaya başladığı belirtiliyor.
Pew Araştırma Merkezi’nin İnternet Projesi’ne katılan yetişkinlerin yüzde 91’i, tüketicilerin kişisel bilgilerin şirketler tarafından toplanış biçimlerine karşı kontrollerini kaybettiğini düşünürken, bu kişiler, ilgili soruya “katılıyorum ya da “kesinlikle katılıyorum” cevabını veriyor.
Konttinen konuyla ilgili; “Kullanıcılara ait bilgileri depolayan üçüncü parti firmalar, bu verileri kişilerin davranışlarını tanımlamak için kullanmaya devam edecekler, döngü yeni yöntemler keşfedilene kadar sürecek. “F-Secure Freedome, kullanıcılara kendi özel verileri üzerinde tekrar kontrol sağlama hakkı sunuyor.Günümüzde, mahremiyet bir lüks haline geldi, biz ise bunu herkesin ulaşabileceği bir şey yapmak istiyoruz” dedi.
Kötü uygulamaların karşısındaki program
Verileri şifreleyen sistem halka açık bağlantı noktalarında da güvenli kurulum sağlayabiliyor. Bunun sonucunda verileriniz başkalarının eline geçmiyor. Android için geliştirilen uygulama Freedome ‘un güçlü bağlantı özellikleriyle, bulut bazlı tasarımı sistemiyle çevrimiçi gizlilik ve sitelerde gezinti olanağı sunuyor. App Security özelliği, uygulamaların cihazınızdan çalmaya çalıştığı özel verileri ve bilgileri engelliyor. Böylece firmalar bilgilerinizi yasadışı yollarla kullanamıyor.
Konttinen konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi “Kötü uygulamalar bir kez yüklendikten sonra, gizlice arka planda fark edilmeyen, GPS verilerinizi takip eden, sesinizi ve ortamın videolarını kaydeden ve hatta banka bilgilerinizi çalan başka programlar yüklüyor. Yeni, Uygulama Güvenliği özelliği, bu tarz saldırılardan ve arka planda yüklenen zararlı yazılımlardan tüketiciyi koruyor.”

Kaynak: btnet

BiTaksi ile PayPal işbirliği

PayPal, mobil taksi uygulaması BiTaksi ile iş birliğine imza attı. Taksi bulma problemine karşı bir çözüm olarak nitelenen BiTaksi, PayPal’ı ödeme seçenekleri arasına ekledi. İş birliği çerçevesinde BiTaksi müşterileri akıllı telefonlarını kullanarak, taksi ücretini PayPal hesapları üzerinden ödeyebilecekler.

Üstelik BiTaksi müşterileri, 28 Şubat 2015 tarihine kadar PayPal ile farklı günlerde yaptıkları ödemelerde 3 defa olmak üzere 10’ar lira indirim kazanacak.



BiTaksi CEO’su Nazım Salur konuyla ilgili, “Hem yolcular hem de şoförler için avantajlar sunan BiTaksi olarak, ödeme seçeneklerimiz arasına PayPal’ı katmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sayıları her geçen gün artan müşterilerimiz PayPal ile ödemelerini daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek” dedi.
PayPal Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Kıvanç Onan ise görüşlerini “E-ticaretin lider markası PayPal olarak, hedeflerimiz ve vizyonumuz doğrultusunda Türkiye’de pek çok alanda öncülük eden şirketleri destekliyor, onlarla el ele veriyoruz. BiTaksi, dünyada hızla büyüyen mobil taksi uygulamalarını, yabancı şirketlerden önce Türkiye’de hayata geçiren yerli bir girişim. PayPal olarak BiTaksi ile işbirliğimiz sayesinde hem PayPal kullanıcılarının BiTaksi’nin hizmetlerinden daha kolay şekilde yararlanmalarını sağlıyor hem de ciddi bir büyüme potansiyeli taşıyan bir alana yatırım yapıyoruz” şeklinde belirtti.


Kaynak: btnet

Anonymous IŞİD'i hackledi

Hacker grubu Anonymous, terör örgütü IŞİD'le bağlantılı binden fazla sosyal medya hesabı ve internet sitesini hacklediğini duyurdu.



Hacker grubu Anonymous, terör örgütü IŞİD’le bağlantılı, 800’den fazlası Twitter’da olmak üzere yaklaşık bin adet sosyal medya hesabı ve internet sitesini hacklediğini açıkladı. Geçen yılın Haziran ayında terör örgütüne ait hesapları hackleyeceğini duyuran Anonymous, 7 Ocak’ta Yemen El Kaidesi tarafından gerçekleştirilen ve 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo saldırısının ardından eylemine hız vermişti.
Russia Today’de yer alan habere göre, IŞİD’in yeni üye kazanmasını önlemek amacıyla böyle bir eyleme imza attıklarını belirten hacker grubu, yayınladığı listede email adreslerine de yer verdi. İnternet sitesinde kendilerini “tüm ırk, ülke, bölge ve etnik kökenden Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilerden oluşan” evrensel bir grup olarak tanıtan Anonymous, “Unutmayın ki, kendilerine İslam Devleti diyen teröristler Müslüman değil. IŞİD, sizi avlayacağız, sitelerinizi, hesaplarınızı ve emaillerinizi çökerteceğiz ve sizi ortaya çıkaracağız. Şu andan itibaren, internet üzerinde sizin için güvenli bir yer yok. Size virüs gibi davranılacak ve ilaç biziz. Biz internetin sahibiyiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE 'YE DE MESAJ GÖNDERMİŞLERDİ
Twitter’ın Haziran’dan bu yana bin 500’den fazla IŞİD bağlantılı hesabı kapadığı bilinirken, Anonymous, IŞİD’e destek vermekle suçlanan ülkelere de hack saldırısı düzenleyeceklerini belirtmiş ve “Türkiye, Suudi Arabistan,Katar ve IŞİD’e kendi çıkarları için açıkça destek veren ülkelere doğrudan bir mesaj göndermeyi planlıyoruz. İlerleyen günlerde hükümetlere ait internet sitelerini hacklemeye başlayacağız ki mesajı net olarak anlasınlar. IŞİD’i hedef almamız pek mümkün değil, çünkü karada savaşıyorlar. Ne var ki, onlara mali destek veren insanlar ve devletlerin peşine düşebiliriz” demişti.

Kaynak:  haber7

Rufus USB Aktarım Programı

Önyüklemeli USB sürücü oluşturmanın en kolay yolu
[rufus screenshot]Rufus, USB anahtar/bellekler, hafıza kartları vb. gibi USB sürücüleri biçimlendirmeye ve önyüklemeli hale getirmeye yardımcı olan bir araçtır.
Özellikle şu yerlerde kullanışlı olabilir:
  • Önyüklemeli ISO'lardan (Windows, Linux, UEFI, vb.) USB yükleme medyası oluşturmanız gerektiğinde
  • İşletim sistemi yüklü olmayan bir sistemde çalışmanız gerektiğinde
  • DOS üzerinden BIOS ya da diğer firmware yüklemelerine ihtiyaç duyduğunuzda
  • Düşük seviyeli bir araç çalıştırmak istediğinizde

Rufus, küçük boyutuna rağmen ihtiyaç duyduğunuz herşeyi sağlar!
Evet, Rufus hızlıdır. Örneğin, ISO'dan Windows 7 USB yükleme sürücüsü oluşturmada, UNetbootin,Universal USB Installer ya da Windows 7 USB download tool araçlarından yaklaşık iki kat daha hızlıdır. Üstelik ISO'dan Linux önyüklemeli USB oluşturmada da en uç hızlardadır. (1)
Rufus'un desteklediği ISO'ların ayrıntılı olmayan bir listesine sayfanın alt kısmından ulaşabilirsiniz. (2)

 >> İndir <<

Son güncelleme 2014.11.09:


Desteklenen Diller:


Bahasa IndonesiaBahasa MalaysiaБългарскиČeštinaDanskDeutschΕλληνικάEnglish
EspañolFrançaisHrvatskiItalianoLatviešuLietuviųMagyarNederlandsPolskiPortuguês
Português do BrasilРусскийRomânăSlovenskySlovenščinaSuomiSvenskaTürkçe
Українськаالعربية简体中文正體中文日本語한국어.

Sistem Gereksinimleri:

Windows XP ya da üstü, 32 ya da 64 bit farketmeden destekler. İndirildikten sonra, uygulama kullanıma hazırdır.
Hem Rufus'un hemde bu web sayfasının farklı dillere çevrilmesini mümkün kılan çevirmenlere minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Eğer Rufus'u kendi dilinizde kullanma şansını bulduysanız, onlara gerçekten bir teşekkürü borç bilmelisiniz!

Kullanım

İndirin ve çalıştırın – yüklemeye gerek yoktur.
Çalıştırılabilir dosya dijital olarak imzalanmıştır ve imza şu şekilde olmalıdır:
  • "Akeo Consulting" (v1.3.0 ya da sonrası)
  • "Pete Batard - Open Source Developer" (v1.2.0 ya da öncesi)

DOS desteği notları:

DOS önyüklenebilir bir sürücü oluşturacaksanız ve US(Amerikan İngilizcesi) olmayan bir klavye kullanıyorsanız, Rufus sistem diline göre bir klavye seçimini dener. Bu sayede varsayılan seçim olanFreeDOS, daha fazla klavye desteği ile MS-DOS'tan daha çok önerilir.

ISO desteği notları:

v1.1.0 sürümünden itibaren Rufus'un tüm sürümleri ISO yansımasından (.iso) önyüklenebilir USB oluşturmaya izin vermektedir.
Ücretsiz olarak erişebileceğiniz CDBurnerXP ya da ImgBurn gibi CD yazdırma uygulamalarını kullanarak fiziksel bir sürücüden ya da bir takım dosyadan doğrudan ISO yansıması oluşturmak çok kolay.

UEFI & GPT desteği notları:

1.3.2 sürümünden beri, Rufus yükleme medyaları için hem UEFI hemde GPT desteği sunuyor. Bu Windows 7, Windows 8 ya da Linux yüklemelerinizi EFI modunda yapabilmenize izin verdiği anlamına geliyor.
Fakat tam bir UEFI/GPT desteği için Windows Vista ya da sonrasını gerektiriyor. İşletim sistemi kısıtlamalarından dolayı Windows XP UEFI önyüklenebilir sürücü oluşturulmasını MBR moduna sınırlandırıyor.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Rufus SSS BURADA.
Geribildirim gönderimi, hata raporlaması ya da geliştirme istekleri için lütfen github issue tracker (sorun takipçisi)'ı kullanın. Ya da bir e-posta gönderin.

Lisans

GNU General Public License (GPL) version 3 ya da sonrası.
GPLv3 lisansına saygı duyduğunuz sürece, yazılımı dağıtmakta, değiştirmekte hatta satmakta özgürsünüz.

Rufus %100 şeffaf bir anlayışla ve açık kaynakla, MinGW32 ortamı kullanılarak üretilmiştir.

Sürüm Geçmişi

  • Versiyon 1.4.12 (2014.11.09) [BUGFIX RELEASE]
    • Fix support for Red Hat 7 and CentOS 7
    • Fix support for Debian 7.x
    • Fix default listing of Mushkin Ventura Ultra USB 3.0 drives
    • Fix Czech translation, courtesy of Jakub Moc
    • Update Windows version listing for Windows 10

  • Versiyon 1.4.11 (2014.11.04)
    • Add Czech translation, courtesy of Richard Kahl
    • Add Ukrainian translation, courtesy of VKS
    • Fix formatting of drives with a large sector size (2K, 4K)
    • Fix UEFI boot for Tails and other Syslinux/EFI based ISOs
    • Fix listing of devices when all 26 drive letters are in use
    • Add a minimize button and minor UI changes
    • Other improvements
  •  
  • Diğer sürümler

Kaynak Kodu


  • Rufus 1.4.12 (1.9 MB)
  • Alternatif olarak, git deposunu kullanarak klonlayabilirsiniz:
    $ git clone git://github.com/pbatard/rufus
  • Daha fazla bilgi için github projesine bakın.
Geliştiriciyseniz, Rufus'u düzeltmelere ve yama sunmaya teşvik ediyoruz.

Bağışlar

Web sayfasında bağış ile ilgili bir buton yok ve bu konuda düzenli olarak bildirimler alıyorum.
Bunun temel sebebi bağış sisteminin, aslında yazılım geliştiricilerine yardımının olmaması hatta daha da kötüsü bağış yapmamayı tercih eden kullanıcılara suçluluk duygusu hissettirdiğini düşünmemdir.
Yine de ısrar ediyorsanız, Rufus gibi yazılımların varoluşunu mümkün kılan Free Software Foundation'a bağış yapabilirsiniz.
Ne olursa olsun, bu küçük program ile ilgili olarak devamlı desteğiniz ve heveslendiriciliğiniz içinteşekkür ederim demeyi borç biliyorum. Bu çok takdir edici!
Asla böyle bir zorunluluğunuz yok. – Maddi olarak bir katkıda bulunmasanız da hiç bir suçluluk hissetmeden lütfen Rufus'u özgürce kullanmaya devam edin.

(1) Rufus ve diğer uygulamalar arasındaki hız karşılaştırması

Aşağıdaki testler, Windows 7 x64, Core 2 duo/4 GB RAM, USB 3.0 kontrolcülü ve 16 GB USB 3.0 ADATA S102 flash sürücü ile gerçekleştirilmiştir.

• Windows 7 x64en_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_618240.iso

Windows 7 USB/DVD Download Tool v1.0.3000:08:10
Universal USB Installer v1.8.7.500:07:10
UNetbootin v1.1.1.100:06:20
RMPrepUSB v2.1.63800:04:10
WiNToBootic v1.200:03:35
Rufus v1.1.100:03:25


• Ubuntu 11.10 x86ubuntu-11.10-desktop-i386.iso

UNetbootin v1.1.1.100:01:45
RMPrepUSB v2.1.63800:01:35
Universal USB Installer v1.8.7.500:01:20
Rufus v1.1.100:01:15


• Slackware 13.37 x86slackware-13.37-install-dvd.iso

UNetbootin v1.1.1.101:00:00+
Universal USB Installer v1.8.7.500:24:35
RMPrepUSB v2.1.63800:22:45
Rufus v1.1.100:20:15


(2) Rufus'un çalıştırdığı bilinen ISO'ların ayrıntılı olmayan listesi

Arch LinuxArchbangBartPE/pebuilderCentOSDamn Small LinuxDebianFedoraFreeDOS
GentooGPartedgNewSenseHiren's Boot CDLiveXPKnoppixKolibriOSKubuntuLinux Mint
NT Password Registry EditorOpenSUSEParted MagicPartition WizardRaspbianReactOS
Red HatrEFIndSlackwareTailsTrinity Rescue KitUbuntuUltimate Boot CDWindows XP (SP2+)
Windows Server 2003 R2Windows VistaWindows 7Windows 8Windows 8.1Windows 10

Kaynak: https://rufus.akeo.ie/?locale=tr_TR