11 Ağustos 2011 Perşembe

Facebook kullanan çocuklar narsist oluyor"


Bir psikologun yaptığı bu açıklamalar, tüm zamanını Facebook'ta geçirenleri çok düşündürecek!
Sosyal ağların ve özellikleFacebook'un insanlar üzerindeki etkisini göstermek isteyen birçok araştırma yapıldı. Bu yapılan araştırmalardan sonra Los Angeles Times'a konuşan Psikolog Larry Rosen da sosyal ağlarda çok zaman geçiren çocuklar için ailelerine uyarıda bulundu.

Yaklaşık 20 yıldır teknolojinin insanlar üzerindeki etkisini araştıran Rosen, video oyunları ve internet gibi teknolojileri çok kullanan çocukların diğerlerine nazaran daha fazla uyku problemi, karın ağrıları ya da depresyon sorunu yaşadığını belirtiyor. KonuFacebook kullanan çocuklara geldiğinde ise, Rosen Facebook'ta çok vakit geçiren çocuklarınnarsist davranış içerisine girdiğini belirtiyor.

Rosen yalnızca çocukların değil her yaştan kullanıcının Facebook'tan etkilendiğini ve onu ne kadar çok kullanırlarsa o kadar çok alkol tüketimine ya da paranoya gibi sorunlara eğilimlerinin arttığının belirtiyor.

    5 Kasım'da Facebook'u yok edecek!


    Anonymous, dünyanın en büyük hack saldırısını 5 Kasım'da yapmaya ant içti! İşte grubun hedefi


    2 Ağustos İnternet filtresi tartışmaları devam ededursun, yeni bir tarih ile daha karşı karşıyayız: 5 Kasım. Anonymous olarak tanınan büyük hacker topluluğu, görünüşe bakılırsa tarihindeki en büyük saldırılardan birini Facebook'a karşı gerçekleştirecek. Zira grup, yeni yayınladığı bir videoda 5 Kasım'da 750 milyon nüfusu olan sosyal ağ deviFacebook'u çökertmeye ant içti.

    Anonymous, bu saldırıyı gerçekleştirme nedeni olarak ise Facebook'un kullanıcı bilgilerini kullanma şekli hakkında "ciddi kaygıları" olmasını gösterdi. Anonymous, Village Voice web sitesinde şu önemli iddialarda bulundu: 

    "Facebook, devlet birimlerine bilgi satıyor ve güvenlik firmalarına gizli bir şekilde erişim sağlıyor. Böylece dünyanın dört bir yanındaki insanlar, gizli bir şekilde izleniyor. Bu sözde whitehat infosec firmalarından bazıları, Mısır ve Suriye gibi otoriter devletler için çalışıyorlar."

    Facebook hakkında şok iddialar

     

    Anonymous, iddiaları için herhangi bir dayanak göstermezken önemli bir iddiada daha bulundu:"Facebook, kullanıcının sildiği hesaplardaki verileri bilesaklıyor." Gizlilik ayarlarının birhezeyan olduğunu iddia eden Anonymous, Facebook'un sizin hakkınızda ailenizden çok şey bildiğini de sözlerine ekledi.

    CEO Mark Zuckerberg, Mart 2010'da yaptığı açıklamada Facebook'un bilgileri herhangi birisine sattığı iddialarınıyalanlamıştı. Şirketin bu son iddialarla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

    Anonymous'un, 5 Kasım'da bu denli büyük bir saldırıyı gerçekten
    gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini hep beraber göreceğiz.


    Kaynak : Chip.com.tr