7 Şubat 2015 Cumartesi

Bill Scannell kimdir?

Bill Scannell, 2012’de 27,1 milyar Amerikan Doları geliri olan ve dünya çapında 60.000 çalışanı bulunan EMC’de Global Satış ve Operasyon Başkanı’dır. Scannell, Amerika ve EMEA bölgelerinde operasyon birimini yönettikten sonra 2012 yılında Global Satış ve Operasyon Başkanı görevine atanmıştır. Tüm EMC ürün portföyünün, servislerinin ve çözümlerinin ülkelerdeki organizasyonlara ve yeni pazarlara ulaştırılmasını sağlayarak EMC’nin global büyüme ve pazar liderliğini yürütmeden sorumludur. Aynı zamanda, global, stratejik iş ortaklıklarının geliştirilmesi ve EMC’nin müşterilerine ve iş ortaklarına sağladığı benzersiz değerin EMC satış ve servis ekipleri tarafından iletilmesinden sorumludur. Görevinin bir parçası olarak EMC iş birimleri arasındaki koordinasyon ve ekip çalışmasının geliştirilmesine odaklanır. EMC’nin büyük global müşterileri, global iş ortakları ve stratejik iş ortakları ile ilişkilerin geliştirilmesi için çalışmaktadır.

Kaynak: btnet

27 dolara Bitcoin aldı 886 bin doları oldu

4 yıl önce satın aldığı sanal parasını unutan Koch zengin olduğunu farketti.  

27 dolarlık sanal parasının varlığını unutan bir Norveçli 886 bin dolarlık serveti olduğunu fark etti. 4 yıl içinde muhteşem bir artış gösteren sanal paranın şanslı zengini Kristoffer Koch 26.60 dolara denk gelen 5 bin sanal parasının bugün toplam 886 bin doların sahibi olduğunu fark etti. Zengin olduğunu geçtiğimiz günlerde fark eden Koch, sanal parasını şifreleme üzerine akademik çalışmalar yaparken almıştı.
İlk sanal para ATM’ si kuruldu
Bitcoin kullanmak için geliştirilen ATM’ lerle sanal para günlük hayata uyumlandırılıyor. Kanada Vancouver’de bir kafede dijital para ATM’si kuruldu.  Robocoin, avuç içi tarama sistemiyle çalışıyor. Kredi kartı kullanmıyor ve kayıt tutmuyor. Paranızı Robocoin’e koyuyor ve sanal para numaranızı giriyorsunuz. Eğer hesabınızdaki sanal parayı kullanmak istiyorsanız, makineye QR kodu telefonunuza yönlendiriyor ya da nakit olarak size veriyor. Günlük 3 bin dolar nakit çekme limit olan makine sanal para kullanımında eş zamanlı çalışıyor.
Kaynak:btnet

LİNUX PARDUS USB AKTARICI

Son Sürüm: 3.0.1
Son Sürüm Tarihi: 08/03/2012
Bir süredir ozgurlukicin.com’da ( TÜBİTAK tarafından geliştirilen Pardus işletim sisteminin topluluk sitesinde) Beyin yani yeni fikirler arayüzü yöneticiliği yapmaktayım.
Bu görevim sırasında Pardus’un USB üzerinden yüklenmesinin çoğu kullanıcı için zor bir işlem olduğunu, Pardus’un çoğu Linux dağıtımları için USB Aktarım aracında yer almadığını ve bu amaca yönelik çalışan, kullanıcı dostu pek bir araç olmadığını farkettim.
Bunun üzerine iş başa düştü diyerek kendim bir tane yazmaya karar verdim.
Uygulama kısıtlı bir sürede geliştirildiğinden hata ve eksikleri olabilir.
Projeyi GNU/GPL ile lisanslıyorum. Kaynak kodlarını program paketi içerisinde bulabilirsiniz.

Uygulamanın Özellikleri:
Hem Linux hem Windows sürümünde bulunan özellikler: 
  • Hibrit ISO’lu işletim sistemlerinin çoğunda çalışır.
  • Takılı USB diskleri otomatik olarak bularak liste şeklinde gösterebiliyor. Bu sayede yanlışlıkla harddiskinizi biçimlendirme ihtimalinizi azalıyor.
  • Aktarım penceresi aktarım işlemini yüzde ve aktarılan ve kalan MB olarak gösterebiliyor.
  • YENİ: Çoklu dil desteği
  • YENİ: Kullanımı daha kolay sihirbaz şeklinde arayüz.
Sadece Windows sürümünde bulunan özellikler:
  • YENİ:  CD/DVD’den direkt olarak aktarım yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken aktarım yapmak istediğiniz işletim sistemi CD/DVD’sini yerleştirmek ve kopyalama işlemini başlatmak.
  • YENİ:  Aktarımdan sonra tekrar kullanabilmek için programı kullanarak diskinizi formatlayabilirsiniz.
Yeni özelliklerin çoğu 2.0 sürümüyle eklenmiştir.
Notlar:
  • İşlemden önce USB flash diskinizi FAT32 olarak biçimlendirmelisiniz.
  • Aktarım işlemi diskteki tüm verileri sileceğinden tüm dosyalarınızı yedeklemeyi unutmayın.
  • Ürünü Pardus 2011.1, Windows XP ve 7’de denedim. Sorun çıkmamasını umuyorum.
  • Yüklemeden sonra flash diskinizi tekrar kullanmak için diski tekrar formatlayın. Windows sürümünde kendi içerisindeki formatlama bölümünü kullanabilirsiniz. Sorun olursa bu yazılımı kullanabilirsiniz.
  • Pardus’u buradan indirebilirsiniz.
    MeeGo’yu buradan indirebilirsiniz.
  • Pardus’un diğer araçlarında olduğu gibi Python ve PyQt ile yazılmıştır.
  • Yazılımla ilgili hiç bir garanti olmadığını, olduğu gibi sunulduğunu ve sorumluluk kabul edilmediğini hatırlatırım.
  • Linux’te program direkt olarak ISO/IMG aktarım bölümünden başlamaktadır. Bunun nedeni diğer özelliklerin Linux’ta henüz desteklenmemesidir.
Desteklenen İşletim Sistemleri:
  • Ubuntu 10.10*
  • Fedora, OpenSUSE, ArchLinux, Debian Live (Çalışan) CD, Chakra Linux gibi dağıtımlar*
  • Pardus 2009.2, 2011, 2011.1, 2011.2, Kurumsal 2:  Bu sürümlerin 32 bit, 64 bit, gecelik, çalışan ve kurulan sürümleri.
  • MeeGo 1.2
*: USBAktarıcı 3 sürümüyle çalışmaktadır.
Yukarıdaki işletim sistemlerinde problemsiz çalışmaktadır. Farklı işletim sistemlerinde de çalışabilir. Programın öncelikle amacı Pardus’un USB diskten kurulumu olduğundan diğer işletim sistemleri henüz desteklenmemektedir.

Programı İndirmek İçin:

Kararlı Sürümü İndir:

[important]Programın açılmaması gibi bir sorunla karşılaşan Windows kullanıcıların Microsoft Visual C++ 2008 (Yeniden Dağıtılabilir) sürümünü yüklemeleri gerekmektedir. Buradan ücretsiz olarak indirilebilir.[/important]
USBTransfer 3.0.1:  Windows, Linux sürümleri ve kaynak kodu
İndir (Windows)
İndir (Kaynak Kodu)
USBTransfer 3’teki yeni özellikler :
  • Ubuntu 10.10, Fedora, OpenSUSE, ArchLinux, Debian Live, Pardus, Chakra, MeeGo ve diğer popüler Linux dağıtımlarını USB sürücüye aktarın.
  • Windows Vista ve Windows 7 için geliştirilmiş format ve bölümlendirme.
  • Yeni disk seçim ekranı.
  • Linux üzerinde DVD ya da CD’den aktarım yapın ya da diski formatlayın. (Bu özellikler 2. sürümde kullanılamamaktaydı.)

Kaynak kodu hem Windows hem de Linux sürümlerinin hem Türkçe hem İngilizce sürümlerini içermektedir. start.py dosyasıyla başlatabilirsiniz.

Google Code Proje Sayfası: http://code.google.com/p/usbaktarici/
(Sayfadaki Downloads bölümüne tıklayarak son sürüm dosyanın üzerine tıklayarak indirebilirsiniz.)
Programla ilgili blog yazılarımı okumak için tıklayın.

Çeviriler:

Program şu anda aşağıdaki dilleri desteklemektedir:
Almanca, Estonyaca, Flemenkçe, İngilizce, İspanyolca, Portekizce, Rusça, Türkçe
Programı kendi dilinize çevirerek yardımcı olabilirsiniz. Bu işlem oldukça kolaydır ve kısa zaman alır.
Çeviler hakkında bilgi almak için şu bağlantıyı tıklayın:  http://blog.oguzkirat.com/usb-aktarici-ceviri/
Kılavuzlar:
Kaynak: Oğuz Kırat

Mobil Mesajlaşmada Senenin Lideri Yine Whatsapp

Whatsapp İle Doya Doya konuşun
Whatsapp son yılların genç yaşlı tüm cep telefonu kullanıcılarının tercih ettiği bir iletişim ağıdır. Mobil cihazlarda tüm telefon numaralarına anında bağlanabilme kolaylığı ile internetin olduğu her yerde sınırsız mesajlaşma olanağı sağlıyor. Sistemde arkadaş, dost, akraba veya aile grubu açarak aynı anda sohbet edebiliyorsunuz. Ayrıca video, resim, fotoğraf gibi özel paylaşımlar yapabiliyor veya diğer sosyal paylaşım sitelerinde indirebiliyorsunuz.
Whatsapp Sesli Konuşma Ve Mesajlaşma Özelliği
Elinizi alttaki tuşa basılı tuttuğunuz sürece istediğiniz kadar konuşabilir, şarkı söyleyebilir ve söylemek istediklerinizi söyleyebilirsiniz. Hem ucuz hem de son derece basit bir uygulama olan whatssapp ülkemizde ve tüm dünyada büyük kabul gördü. Whatsapp kurucuları sistemde yaptıkları yenilikler ile teknolojinin en yeni halini kullanıcılarına sunuyor. Bu sene yine tüm dünyada en çok tercih edilen iletişim ağı whatssapp olacağa benziyor.
Kaynak: bilişim haber

Bluetooth 4.2 İle Veri Aktarımları Daha Hızlı

Kolay Ve Masrafsız Veri Transferi İçin Bluetooth 4.2

Bluetooth 4.2 teknolojinin sunduğu en yeni ve en donanımlı özelliklerden birisi olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Akıllı telefonlardan öncede var olan bluetooth uygulaması yine farklı ve gelişmiş özellikleri ile veri aktarımını hızlandırdı. Daha önce 4.1 hızı ile veri aktarımı yapan bu yazılım programı ile cihazlardaki transfer hızı 2.5 katına çıkarıldı. Bu yeni sistemde gizlilik kuralları artık daha güvenilir bir teknoloji ile sağlanıyor.

Buletooth İle Wi-Fi Bileşenlerine Veya Herhangi Bir Sisteme İhtiyacınız Yok

Bluetooth üzerinden herhangi bir sisteme ihtiyaç duymadan internete bağlanabileceksiniz. Önümüzdeki yılbaşından itibaren uygulamaya konulacak bu sistemle Wi-Fi bileşenlerine de ihtiyacınız olmayacak. Bluetooth 4.2 IPV6 desteğini de sunarak cihazın daha az güç harcamasını sağlayacak.  Çok kısa zamanda alıcıları ile birleşecek olan bu muhteşem sistem şimdiden daha teknoloji meraklılarının dikkatini çekmeyi başardı.

Kaynak: bilişim haber

Türkiye’deki hukukçulardan Twitter’a özgürlük çağrısı

Yrd. Doç. Dr. Altıparmak ile Prof. Dr. Akdeniz Twitter’a ihtarname göndererek tüm engellemelere son vermesini, insan hakları ve ifade özgürlüğünü korumaya çağırdı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr.Yaman Akdeniz Twitter’a ihtarname göndererek insan hakları ve ifade özgürlüğünü korumaya çağırdı.
Anayasa Mahkemesi’nin Twitter’a erişim engelini ifade özgürlüğü ihlali saydığını hatırlatılan ihtarname dilekçesinde Mayıs 2014’ten sonra Türkiye hükümeti ile Twitter arasındaki görüşmeler sonucunda başlanan buzlama (witheld) uygulamasının yasal bir zorunluluktan kaynaklanmadığı vurgulandı.
Dilekçe şöyle devam etti:
“Dolayısıyla görüşmeler sonrasında ancak siyasi sansür olarak tanımlanabilecek birçok engellemeye yol açan uygulama; aşağıda açıklanacağı gibi Türkiye Cumhuriyeti hukukundan kaynaklanmadığı gibi bu uygulamayı meşru kılan yargısal ve idari kararlar da bulunmamaktadır. Kararlar İnternet Servis Sağlayıcıları tarafından değil, bizzat şirketiniz tarafından gerçekleştirilmiştir. Bazı örneklerde görüleceği gibi bu durum çoğu zaman siyasi ifade özgürlüğü ve haberleşme özgürlüğü bakımından önemli sonuçları olan ihlallere yol açmaktadır.”
“Basın hürriyeti açıkça ihlal ediliyor” 
Mahkemelerin erişim engelleme kararlarının ardından Twitter’ın Türkiye’den görülmesini engellediği (buzlama/witheld uygulaması) hesapları hatırlatan hukukçular bunların arasında basın kuruluşlarının da olduğunu, bu uygulamanın basın hürriyetinin açık ihlaline dönüştüğünü ifade etti.
“Anlaşıldığı kadarıyla bu tür kararlar Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından şirketinize bildirilmekte, şirketinizse herhangi bir sorgulama yapmaksızın ve ilgililerin haklarını dikkate almaksızın bu hesapların Türkiye’den görülmesini ve izlenmesini engellemektedir.”
“Twitter ifade özgürlüğüne müdahale ediyor” 
ABD merkezli olması sebebiyle Türkiye’deki yargı makamlarının verdiği kararlara uyma yükümlülüğü olmayan Twitter’ın bu tutumunun adil yargılama ilkesini ihlal ettiğini vurgulayan dilekçede, Twitter’ın kullanıcıların hesabını Türkiye’den erişime engellerken ifade özgürlüğüne müdahale ettiği ifade edildi.
Dilekçede Twitter’ın hem hesap sahibini hem de o hesaba ulaşanların hakkını ihlal eder nitelikteki, ülke bazlı içerik gizleme politikası dahil, tüm engellemelere son vermesini, insan haklarına saygı yükümlülüğüne ilişkin gerekli adımları atarak bunları kamuoyuyla paylaşmasını aksi halde yasal yollara başvuracakları ifade edildi.
bianet’e konuşan Yrd. Doç. Dr. Altıparmak Türkiye’de tweetlere yönelik sansürün önlenemez bir hale geldiğini belirterek “En son gazetecilerin tweetlerine çıkarılan erişim engeliyle bu yasaklar torba şeklinde çıkmaya başladı” dedi.
Twitter’ın Türkiye’deki yargı kararlarına uymak gibi bir yükümlülüğü olmadığını hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Altıparmak “Twitter ulusaşırı bir şirket olarak evrensel insan haklarına uymalı” diye konuştu.
“Twitter ulusal yasalara uyduğunu belirterek Tweetlere buzlamayapıyor. Ancak Twitter’ın evrensel insan haklarına uyması gerekiyor. Eğer ‘Kadınlar tweet atamaz’ diye bir yasa çıkarsa Twitter buna da uyacak mı?”
Twitter’da buzlanan hesaplardan bazılarının basın kuruluşlarına ait olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Altıparmak “Twitter sansür organına döndü” dedi.
Kaynak: btnet

Amazon Apple Store’u gözüne kestirdi

Bir süredir Apple Store’la rekabet etmeyi amaçlayan Amazon, son dönemde ekonomik açıdan zor günler geçiren RadioShack’i satın alarak bu konuda önemli bir adım atmayı amaçlıyor. 
The Verge’de yayınlanan habere göre Amazon, Apple Store’a rakip olmaya hazırlanan Amazon, elektronik mağaza devi RadioShack’i satın almak için görüşmeler yapıyor. Teksas eyaletinin Fort Worth kentinde bulunan RadioShack, son dönemde adından içerisinde bulunduğu ekonomik darboğazla söz ettirirken, iflasın eşiğinde olan şirketin aralarında Amazon’un da yer aldığı birçok şirketin hedefi haline geldiği konuşuluyordu.
Apple Store’un dünya genelindeki başarısını geçmek isteyen Amazon, bu hedefine ulaşmak için elini çabuk tutmaya başladı. Kulislerde konuşulana göre şirket, RadioShack’i satın almak için girişimlerini hızlandırmış durumda. Olası anlaşmaya beraber, Amazon Apple Store’la rekabet edebileek seviyeye erişebilir. İflas etmenin eşiğinde olan RAdioShack de,yapılacak anlaşmaya birlikte ekonomik açıdan tekrar düzlüğe çıkabilecek.
Amazon’un hali hazırda firmanın hisselerinin yarısını satın alacağını belirten Sprint mobil ile beraber hareket ettiği de sıklıkla dile getirilen iddialar arasında. New York Menkul Kıymetler Borsası tarafından yapılan açıklamada, Sprint mobil iletişim şirketine hisselerinin yarısını satacağı belirtilen RadioShack’ın, kalan hisselerinin satışının durdurulduğu belirtilmişti.
1921 yılında kurulan ve ABD’de 7 binin üzerinde noktada mağazası bulunan şirket için Amazon’un taptığı teklif henüz netleşmiş değil.
Kaynak: btnet

ASUS ZenFone C Duyuldu

ASUS’un Zenfone serisine ZenFonce C eklendi. Zenfone 4, Zenfone 5 ve Zenfone 6’dan sonra işte ZenFone C ve özellikleri…




Duyuru yapıldığında bizi ilk şaşırtan ZenFone serisinin numaralandırılmış sıralaması yerine direkt ZenFone C gibi farklı bir isim kullanılması oldu. İlk soru elbette yeni ZenFone C’nin önceki modellere göre nerede yer aldığı oluyor? Cevabı basit, ZenFone C modeli kod ismine baktığımızda ZC451CG olarak geçiyor yani seviye olarak ZenFone 4’un biraz üzerinde, ZenFone 4.5 diyebileceğimiz bir model. Hali hazırda yurtdışında satışta olan ve yurtdışı fiyatı 90 dolar gibi uygun olan ZenFone C’nin resmen Türkiye’de de duyurulması zaten bekleniyordu.ZenFone C’de neler var? ZenFone C’de en önemli özellik 4 yerine 4.5 inçlik büyütülmüş ekran ve de f/2.0 değerine sahip geliştirilmiş lens oluyor. Bu değer seride ASUS’un odak noktası olan düşük ışıkta çekim performansını geliştirecek.Serinin hesaplı kısmında yer alacağı için eski nesil Intel Atom Z2520 işlemci ve GPU’su da PowerVR SGX544MP2. Çift SIM destekleyen telefonda 854 x 480 piksel (FWVGA) ekran kullanılıyor. 5MP’lik ana PixelMaster kamera, High Dynamic Range özelliğine sahip. İşte bu dikkat çekici, giriş seviyesindeki bir telefonda ve 5 megapiksellik kamerada HDR ilginç olacak. Ön kamera ise standart VGA olacak. Pil kapasitesi ise 2100 mAH.ZenFone C yani ZC451CG yapılan açıklamaya göre Şubat ortasında 499 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Kaynak: Teknopat